Jakten på John Bauer

Jakten på John Bauer (2013)

Jakten på John Bauer berättar om Miras och Viktors sommarlovs-äventyr. Deras sökande efter John Bauers sista, okända tavla får en mörk slagsida när de döda blandar sig i leken.

För första gången kan vi nu erbjuda en barn- och ungdomsbok som innehåller alla de ingredienser som våra läsare gillar. Här finns samma lugubra stämning som i Där var en som blev där och Tis han ruddnar opp.

Boken finns att låna som e-bok via alla Sveriges bibliotek och från februari 2014 kommer boken också att finnas i alla Sveriges boklådor. Dessutom kan du köpa den via de största internetbokhandlarna.

Tis han ruddnar opp

Tis han ruddnar opp (2011)

När höstskymningen faller över Österlen, då skyndar sig folk hem. I byar och fiskelägen reglar man dörrarna och gardinerna dras ner för att slippa se det som lurar där ute. Tufvessonarkivet, den uppteckning av lokala sägner och svartkonstramsor som en gång för alla skulle bringa klarhet i traktens hemska förflutna, det vill ingen längre kännas vid. För många har redan fått sätta livet till.

Vad är det för bisarra vernissager som varje nyårsafton hålls på Smedstorps slott? Varför bjuder prästen in sin barndomsvän för att hjälpa till vid exorcismen på ett hemsökt gästis? Vad händer när den kloka gumman går samman med nunnorna på Mariavall för att stoppa gruvdriften på Österlen? Vilket öde drabbar de stackars barn som försvinner i spöktåget på Kiviks marknad? Varför föregås alltid konstrundan av gravplundringar?

Tis han ruddnar opp är den andra, fristående boken i serien Spökhistorier från Österlen och uppföljare till succéboken Där var en som blev där.

Där var en som blev där

Där var en som blev där (2010)

Alla älskar Österlen, Sveriges kulturelit, artister och konstnärer, akademiker och livsnjutare, så väl som österleningarna själva. Men vad döljer sig under ytan? Vad händer när det förföriska ljuset går över i mörkaste natt och de ursprungliga krafterna åter släpps lösa? Vilken är egentligen sanning om flytten av gamla Knäbäck? Vad döljer sig på botten av den förföriska Tunbyholmssjön? Vad var det som murades in i väggen till Södra Mellby kyrka, och som nu börjar höra av sig?

Där var en som blev där berättar vad som händer när Kiviks marknad har dragit vidare och stränderna ligger övergivna.


Till toppen av sidan